Cégek ellenőrzése pár perc alatt

Számos helyzetben előfordulhat, hogy egy vállalkozást meg szeretnénk gyorsan ismerni, le szeretnénk ellenőrizni. Nézzük meg a legjobb módszert erre.

Az első dolog, amit mindenki tenni szokott, ha le akar ellenőrizni egy céget, az egy gyors Google keresés. Pillanatok alatt rengeteg hasznos információhoz lehet jutni egy kereséssel. A problémát az jelenti ilyen esetben, hogy egyáltalán nem biztos, hogy amiket kiad a kereső, azok a valóságnak megfelelnek, és arra sincs biztosíték, hogy aktuális információkat kapunk. Kell tehát egy olyan megbízható lehetőség, amely nem csak gyors, hanem hiteles is, ez pedig a cégkivonat lekérés.

A cégkivonat lekéréshez először kell egy szolgáltatót keresni, aki ilyen céges dokumentumokkal foglalkozik, ami szintén egy Google keresés lesz. A plusz lépés a fentihez képest, hogy a cégkivonat kibocsátó oldalak egyikén egy rendelést le kell adni, és pár perc alatt meg is kapjuk a cégkivonatot. Ez a dokumentum azonban már hivatalos és aktuális is, mivel a cégjegyzékben található hatályos adatokat tartalmazza, a cégkivonat lekérésének pillanatában. A cégkivonatban szereplő információk nem lesznek tehát elavultak, és mivel a cégjegyzékből származnak, ezért a hitelességük is biztosított.

A cégkivonat tartalmazza az adott vállalkozás általános információ mellett többek között a cég formáját, a jegyzett tőke megoszlását, a képviseletre jogosultak adatait és módját, valamint a cég pénzforgalmi jelzőszámát is.