A klíma szerelés költségeire is figyeljünk vásárlás előtt

Az egyre forróbb nyarakat sokan már csak klímával tudják elviselni. Emiatt a kereslet is jelentősen megugrott a légkondik iránt, és egyre többen gondolkodnak klíma vásárláson. Sokan elkövetik azonban azt a hibát, hogy csak a készülékek árát veszik figyelembe, a klíma szerelés árára nem figyelnek oda, pedig ez is elég húzós költség tud lenni.

A klíma szerelés árát nem lehet megspórolni, mivel klímát csak engedéllyel rendelkező szakember telepíthet. Emiatt, valamint a szükséges anyagköltségek miatt a klíma telepítés ára általában a 60-80 ezer forintot is eléri. A szakszerű telepítés nem csak a későbbi működés szempontjából, hanem a garanciális feltételek miatt is elengedhetetlen. A gyártók csak akkor vállalnak garanciát a készülékükre, ha igazolva van, hogy azt szakember telepítette.

Szerencsére vannak olyan lehetőségek, melyekkel csökkenteni lehet a telepítési díjakat. A klímás cégeknél gyakran vannak beüzemeléssel egybekötött klíma akciók. Ez azt jelenti, hogy bizonyos klímákat olcsóbban beszerelnek, de ennek a feltétele, hogy az akciós csomagot kell megvásárolni. Lehet, hogy nem fogunk tudni minden elérhető készülék közül választani, de így is nagyon jó üzleteket lehet kötni. A legtöbb cég amúgy is csak a saját maga által eladott klímát szereli be (garanciális és anyagi okok miatt), ezért azzal nem lehet spórolni, hogy a legolcsóbb klímát megvesszük valahol, és beszereltetjük valakivel, aki nagyon olcsón vállal telepítést, mert ilyet szinte senki nem vállal.