Így válassz munkavédelmi lábbelit

Számos olyan foglalkozás van, melyeknél a munkavégzéshez előírják különböző munkaruhák, védőruhák viselését. Az egyik ilyen ruházati cikk a munkavédelmi cipők, bakancsok csoportja. Munkavédelmi lábbeli választása esetén nem elég azonban kizárólag a szabályoknak megfelelni, hanem egyéb szempontokat is ajánlott figyelembe venni.

Az egyik legfontosabb ilyen szempont, hogy mindig a munkavégzésnek, a várható hatásoknak, veszélyeknek megfelelő munkavédelmi cipőt válasszunk. Olyan dolgokra kell itt gondolni, hogy vizes területeken a vízállóság a fontos, vegyi anyagoknál az ellenállás, építési területeken pedig megfelelő védelem kell a lábra eső tárgyak és a bökés, szúrás ellen is.

A megfelelő védelem mellett a kényelem is elengedhetetlen. Mivel egyhuzamban 8-10 órákat is eltöltünk a lábbeliben, és egy héten minimum 5 napot, így nagyon rossz élményben lesz részünk, ha nem kényelmes cipőt választunk. Arról nem is beszélve, hogy a kényelmetlen cipők sérülésveszélyesek is lehetnek.

A cipő méretének megválasztására is nagyon oda kell figyelni. Először is fontos, hogy ahány gyártó, annyi mérettáblázat lehetséges, ezért semmiképpen sem megszokás alapján, hanem a tényleges lábméret alapján kell méretet választani. Az sem mindegy, hogy mikor méred meg a lábadat, a nap végén érdemes, teljes testsúllyal ráállva, olyan zokniban, amivel a munkavédelmi cipőt is viselni fogod. Így lehet megkapni a tényleges lábméretet, amihez a cipőt vásárolni kell.