A száraz-nedves porszívók és használatuk

Az általános otthoni porszívók használatánál mindenki tisztában van azzal, hogy vizes, vizes felületeket nem lehet velük porszívózni, mert az tökre teheti a porszívót, mert a hagyományos porszívók belső részében csak egy porzsák található, és nincs védelem a belső alkatrészek védelmére sem. Emiatt egyre többen keresik az multifunkciós, száraz és nedved porszívózásra is alkalmas porszívókat.

Ezeket a porszívókat úgy tervezték meg, hogy két különálló porzsákkal rendelkeznek, mint pl. a Kärcher wd3 porzsák, az egyikbe mennek a folyadékok, a másikba pedig a száraz szennyeződések. A szétválasztást a gép automatikusan végzi, nem kell attól tartani, hogy valamit nem jól állítunk be, és emiatt elromlik a porszívó.

A száraz-nedves porszívók használatáról sokaknak az ipari használat jut eszükbe, de otthon is nagyon jó szolgálatot tudnak tenni. Különösen ajánlott olyan háztartásba, ahol kisgyerekek, vagy mondjuk háziállatok vannak, és gyakran alakulnak ki makacs, nehezen eltávolítható foltok. Ilyenkor vizes tisztítással lehet kezdeni, majd pedig a száraz-nedves porszívóval lehet folytatni a takarítást, legyen szó akár szőnyegről vagy bútorokról. A kárpittisztítás az egyik legnagyobb előnye ezeknek az eszközöknek, nincs szükség külön gépre a feladathoz, hanem az otthoni száraz-nedves porszívóval ez is egyszerűen megoldható.